Hoe creëer je een lazy slaapkamer?

Er is niets lekkerder dan in het weekend lekker lang uitslapen. Even bijkomen van de drukke werkweek. De sfeer van de slaapkamer is daarbij erg belangrijk. Het is van belang dat de slaapkamer een ruimte is waar je graag komt en niet een plek is waar je zo snel mogelijk je ogen wilt dichtdoen. In deze ruimte moet jij je optimaal kunnen ontspannen. Wil jij te weten komen hoe je de perfecte sfeer creëert in de slaapkamer, lees dan vooral verder.

Rustige kleuren

Kies voor rustige kleuren in de slaapkamer, denk aan de mooie natuurlijke tinten. Door de wanden de rustig te houden, creëer je een rustige sfeer zonder dat het saai hoeft te worden. Met accessoires als lampjes, schilderijen en kussens kun je wat kleur in de kamer brengen. Het voordeel hiervan is dat je de accessoires snel en gemakkelijk kunt vervangen en de muren hetzelfde kunt laten.

Slaapkamer rustige kleuren Slaapkamer rustige kleuren

Natuurlijke materialen

De natuurlijke trends die we in het huis zien, zien we ook terug in de slaapkamer. Een mooie, lichte houten vloer, houten accessoires en planten staan in deze ruimte erg mooi. Verder kun je spelen met de materialen van de gordijnen, het beddengoed en vloerkleden.

Beddengoed is er in vele verschillende materialen (van katoen tot linnen) en prints. Je kunt kiezen voor een dekbed met drukke print maar het mooist in een rustige slaapkamer is ook om het beddengoed rustig te houden.

Een vloerkleed mag eigenlijk niet meer ontbreken in de slaapkamer. Bedenk maar hoe lekker het is als je met je blote voeten uit bed stap op een heerlijk warm kleed.

Slaapkamer natuurlijke materialen Slaapkamer natuurlijke materialen Slaapkamer natuurlijke materialen

Less is more

Dit heb je vast al vaker gehoord, maar geldt zeker voor een rustige slaapkamer. Denk goed na over de meubels en materialen die gebruikt in deze ruimte en gebruik niet teveel door elkaar heen. Als de basis van de kamer goed is kun je altijd nog dingen toevoegen.

Slaapkamer less is more Slaapkamer less is more

Slaap lekker!

Lees ook het artikel over hoofdborden

About the author: HuisMakeOver Redactie