088-6253600 info@huismakeover.nl

Een lichte, sfeervolle slaapkamer; daar dromen we toch allemaal van?! Natuurlijk licht is overdag prettig, maar dat heb je ’s avonds natuurlijk niks aan. De juiste verlichting is vrij belangrijk, ook in de slaapkamer. Er is zoveel mogelijk op het gebied van lampen in de slaapkamer dat het er niet makkelijker op wordt. In deze blog laten we zien wat de mogelijkheden zijn van verlichting voor het slaapvertrek en hoe je dit kunt doorvoeren in jouw interieur. Lees snel verder en laat je inspireren!

Soorten verlichting

Net zoals bij de andere ruimtes in het huis, is er ook voor de slaapkamer een hoop mogelijk. Vraag je van tevoren goed af wat het doel van de verlichting moet zijn. Heb je veel licht nodig om bijvoorbeeld s’ avonds een goed boek bij te lezen of heb je meer behoefte aan sfeerverlichting? Dit kan bepalen wat voor soort verlichting je in huis haalt. Uiteraard is het mogelijk om meerdere lampen met elkaar te combineren. Denk aan een mooie plafondlamp gecombineerd met nachtlampjes.

Licht in de slaapkamer licht licht in de slaapkamer

Lampen in de slaapkamer zijn een perfect middel om sfeer en persoonlijkheid aan te brengen in deze ruimte. Hoewel je meeste tijd die je hier doorbrengt je je ogen dicht hebt, is het wel belangrijk dat de sfeer in de slaapkamer goed is. Het moet tenslotte wel een plek zijn waar je optimaal kunt ontspannen. Met verlichting kun je al een hoop van deze sfeer creëren. Het is niet gemakkelijk om de juiste verlichting te vinden. Je moet niet alleen kijken naar het doel van de lamp, maar je wil ook nog eens een lamp die er leuk uitziet. Er zijn daarin ook nog eens heel veel mogelijkheden. Van modern tot klassiek en van een eenvoudige lamp tot een lamp met veel tierelantijnen. Elke lamp geeft natuurlijk ook weer een andere uitstraling. In deze blog hebben we een aantal lampen voor je op een rij gezet. Op dit moment zie je een simpele lichtbol aan een koord in veel slaapkamers terugkomen. Een simpel maar mooi voorbeeld van een lamp die stijl geeft aan de slaapkamer.

licht licht in de slaapkamer licht in de slaapkamer

Welke lamp is jouw favoriet?