088-6253600 info@huismakeover.nl

Net als dat we frisse lucht, schoon water en goede voeding nodig hebben om ons fysiek gezond en fit te voelen, zo ondersteunt verse, schone ‘Chi’ een energetisch gezonde woon- of werkomgeving. ‘Chi’ betekent de kracht van levensenergie; datgene waar het in Feng Shui om draait. Als de Chi-flow in jouw woon- of werkomgeving op een of andere manier wordt geblokkeerd, dan zou je dat kunnen voelen doordat bepaalde zaken in je leven niet helemaal goed functioneren.

Volgens de leer van Feng Shui staat ieder gedeelte van je huis voor een bepaald thema of gebied in je leven. Bijvoorbeeld relaties, gezondheid, creativiteit, carrière, familie etc. Ieder van deze gebieden of energiecentra is gekoppeld aan een windrichting. Zo is het noordoosten van je woning het energiecentrum van ‘(Innerlijke) wijsheid’ en het zuidwesten het energiecentrum van ‘Liefde en relaties’. Door deze energiecentra in je huis te activeren, kun je er voor zorgen dat de Chi (energie) in dit gebied in je leven weer op positieve wijze in beweging komt.

Feng Shui probeert de indeling en het interieur van je woning (of werkplek) te analyseren, de probleemgebieden vast te stellen en, het allerbelangrijkste natuurlijk, je te voorzien van praktische oplossingen waarmee je de benodigde Chi weer kunt activeren. Deze oplossingen hoeven helemaal niet groots en meeslepend te zijn of heel veel geld te kosten. We zoeken in eerste instantie natuurlijk juist naar oplossingen die vrij makkelijk zijn door te voeren. Bijvoorbeeld aanpassingen in vormen, kleuren, materialen, licht, afbeeldingen in je huis of de indeling van je meubels.

Omdat de lente nu dan toch eindelijk is begonnen en de liefdeskriebeltjes misschien weer op gang beginnen te komen, geef ik je hier 10 Feng Shui tips voor liefde, tips om de ‘Love-chi’ in je leven te activeren. Misschien ben je sceptisch, eerlijk gezegd was ik dat ook voordat ik met Feng Shui begon, maar je kunt het altijd proberen… Wie weet helpt het

Lees hier de tips om meer liefde in je leven te activeren met Feng Shui..

Yolanda van Zuijlen

YoY Styling en interieuradvies | HuisMakeOver (regio Amsterdam)