Handige meubels

Handige meubels voor een kleine ruimte

Ruimte is een belangrijk element in huis. We hebben al snel het idee dat we te weinig ruimte hebben. Dit kan bijvoorbeeld komen door de hoeveelheid spullen in huis of de niet zo praktische indeling. Maar zelfs in een kleine ruimte kun je voldoende meubels kwijt. Hieronder hebben we een aantal handige meubelstukken voor je op een rijtje gezet die het maximale uit de ruimte halen. Laat geen ruimte onbenut en lees snel verder. Laat je inspireren!

Een gebrek aan ruimte

We hebben allemaal wel een ruimte in huis waarvan we zouden willen dat ietsje groter zou zijn. Van de woonkamer tot de eetkamer en van de kinderkamer tot de slaapkamer/studeerkamer. Vooral die laatste is vaak een probleem. Na het inrichten van het huis is er nog één klein kamertje over. Perfect als studeerkamer, maar wat als er nou mensen komen logeren? Daarom wordt hier vaak een combinatie van gemaakt. Handige meubelstukken kunnen dan de oplossing bieden. Denk bijvoorbeeld aan een bureau die je kan wegwerken in de kast, een mooie slaapbank of een hoogslaper. De meubels hieronder laten zien dat de combinatie heel goed mogelijk is.

Handige meubels Handige meubels Handige meubels

Slimme hoekjes

Er is vaak ook nog genoeg ruimte die niet benut wordt. Dat is natuurlijk er zonde, zeker als de ruimte in de kamer al beperkt is. Om toch het maximale uit de ruimte te halen kun je kiezen om deze ruimte juist wel te benutten en slimme hoekjes te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte onder het raamkozijn. Soms is daar een nis waar je een mooi zithoekje kunt creëren. Is er geen nis? Geen probleem. Ook onder een raam zonder nis of erker kun je een mooie zithoek maken. Ideaal om neer te ploffen met een lekker kopje thee en een goed boek. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de loze ruimte door daar opbergruimte te creëren. Kijk hieronder voor een aantal mooie voorbeelden.

Handige meubels Handige meubels handige meubels

About the author: HuisMakeOver Redactie