088-6253600 info@huismakeover.nl

Het lijkt er op dat de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2013 hersteld. Ten minste, in vergelijk met het slechte voorgaande kwartaal. De NVM geeft aan dat er in totaal zo’n 27.900 woningen verkocht zijn (waarvan 20.600 door NVM makelaars). Percentueel gezien is dat 19,8% hoger. Positief dus.

Ook de woningprijzen lijken stabiel. In vergelijk met vorig jaar nog altijd ruim 5% lager, maar toch. Prijzen dalen minder snel en stabiliteit keert langzaam maar zeker terug. Mogen we dan eindelijk een keer positief zijn, of zijn het slechts de zonnestralen? NVM-voorzitter Ger Hukker geeft aan voorzichtig optimistisch te zijn. HuisMakeOver doet voorzichtig mee.

Ook HuisMakeOver ervaart dat het aantal verkopen aantrekt. De algehele stemming is positiever en consumenten lijken langzaam maar zeker genoeg te krijgen van al dat crisis gedoe (om het maar even simpel te omschrijven).

We zijn er dus nog niet, maar met balans in zicht moedigen wij iedereen aan om gezamenlijk positief te blijven. De politiek heeft wat rust in zaken gebracht met het woonakkoord. Geen korte termijn maatregelen op het gebied van hypotheekrenteaftrek en financieringen, maar duidelijkheid.

Met duidelijkheid kan iedereen rekenen. Dan is volledig herstel een kwestie van tijd, scherp blijven en vooral niet in oude gewoontes terugvallen.

Nu kopen? Kijk dan naar de mogelijkheden om een nieuw huis kant-en-klaar aan te kopen. Daarmee hoef je geen geld bij te lenen voor verbeteringen aan huis.

 

Je nieuwe droomwoning naar eigen smaak laten afwerken zonder financiële rompslomp. Volgens HuisMakeOver een prachtige oplossing als aanvulling op dit positieve bericht over de woningmarkt.

 

Arjan van Jaaren
Commercieel Directeur

Pin It on Pinterest

Shares
Share This