088-6253600 info@huismakeover.nl

Gordijnen geven een comfortabele sfeer, zorgen voor rust en voorkomen inkijk van buitenaf. Tevens houdt dit type raambekleding in de winter kou tegen en in de zomer juist de warmte tegen. In deze blog lees je onder andere wat de mogelijkheden zijn van de raambekleding in het interieur en wat voor sfeer het met zich meebrengen.

Mogelijkheden

Er is zoveel mogelijk met gordijnen. Van stijlvolle uni’s tot prachtige gordijnstoffen voorzien van de meest bijzondere patronen. Van katoen tot polyester en van breedtestoffen tot kamerhoog. De mogelijkheden reiken uiterst ver.

Gordijnen: ShowhomeGordijnen: Coco lapine design

Bij de aanschaf van gordijnen is het van belang om te kijken waar de gordijnen komen te hangen en welk doel ze moeten hebben. Wil je de lichtinval beperken of ben je op zoek naar meer privacy. Dat zijn slechts enkele dingen die je jezelf kan afvragen.

Voordelen

Gordijnen in het interieur brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is een gordijn geluiddempend. Afhankelijk van de hoeveelheid plooien en de dikte van het gordijn kan er meer demping gecreëerd worden. Bij bijvoorbeeld inbetweens is de demping van het geluid aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld bij een dik, velours gordijn.

Gordijnen: Frenchy FancyGordijnen: Budget Blinds

Daarnaast kan deze raambekleding ook functioneren als extra isolering. Het is hierbij wel van belang dat er gekeken wordt naar de voering van de stof. Lang niet elke gordijnstof heeft een isolerende functie. Het voeren van een gordijnstof gaat tevens verkleuring van de stof tegen.

Bij kamerhoge gordijnen is het grote voordeel dat er geen lange naden zijn. Hierdoor wordt het een mooi geheel wat veel sfeer brengt in de ruimte.

Combineren

Gordijnen zijn gemakkelijk te combineren met andere raamdecoratie zoals plissé gordijnen of duettes. Door gordijnen te combineren met een andere raambekleding geeft het meer sfeer in het interieur. De twee verschillende soorten raambekleding kunnen elkaar goed versterken.

Gordijnen: Toppoint 

Verschillende gordijnsoorten   

Een vitrage is een dun gordijn gemaakt van een transparante stof. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. Van heel transparant tot semi-transparant. De transparantie van de stof is van invloed op de lichtinval en inkijk. Vitrages filteren de lichtinval en verminderen de inkijk maar zorgen dat er nog wel voldoende licht binnenkomt.

Gordijnen: Toppoint

Een inbetween is een gordijnsoort die tussen vitrage en een overgordijn zit. Vaak zijn inbetweens gemaakt van sterk en soepel materiaal zoals polyester. De gordijnen zijn enigszins transparant. Overdag is de transparantie minimaal. Van buiten zal je niet naar binnen kunnen kijken. Maar ’s avonds wanneer binnen het licht aan is, zal je van buitenaf wel silhouetten van personen kunnen zien.

Gordijnen: Headlam

Een overgordijn is een vrij dikke geweven stof die de lichtinval sterk verminderd. Er is een ruime keuze in materialen en diktes van de stof. Een overgordijn kan volledig verduisterend zijn maar kan ook semi-verduisteren en dus nog wel wat licht doorlaten.

Gordijnen: Holland Haag

Kortom: gordijnen brengen vaak een luxe en stijlvolle sfeer in huis en maken een ruimte helemaal af!

Neem een kijkje op WOONCOLLECTIE

Pin It on Pinterest

Shares
Share This