Succes van verkoopklaar in praktijk

Er wordt vaak gevraagd naar voorbeelden en succes maakt mensen enthousiast! Het komt ook zeker voor, maar laten we beide benen op de grond houden. Dit artikel is bedoeld om iedereen duidelijk inzicht te geven in de stappen die belangrijk zijn bij woningverkoop. Niets biedt concreet garantie, maar als u niets doet gebeurt er ook niets of vertrouwd u op toeval. Actief durven denken en werken leidt tot resultaat.

Een woning die verkoopklaar is verkoopt gemiddeld tot 15% sneller, de moeite waard dus om u even te verdiepen wat HuisMakeOver betreft… Ook als u denkt dat uw woning helemaal perfect is adviseren wij alle woningverkopers om een verkoopklaar-advies aan te vragen. Op basis van een onafhankelijk advies weet u precies hoe de vork in de steel zit en kunt u zelf aan de slag of de nodige hulp inschakelen.

De waarheid die men zal moeten aanvaarden is dat iedere woning uniek is en te maken heeft met vele aspecten waar u als verkoper vaak niet bij stilstaat. Zelfs bij het verkopen van tweedehands spullen op marktplaats zorgen de meeste mensen voor mooie foto’s en een goede omschrijving en doet u vaak wat water bij de wijn om de deal te sluiten. Maar laten we het verkopen van een woning niet vergelijken met marktplaats, maar met uw wensen als koper. U wilt ook het gevoel hebben een leuk, fris en eerlijk huis te kopen en raakt pas dan enthousiast. Uw eerste selectie begint op internet, dus ook die van de potentiéle koper die uw woning zal komen bezichtigen. Bereid u dus goed voor op het verkooptraject en zoek een goede makelaar die actief openstaat voor verkoopklaar-advies en zich openstelt voor uw eigen actieve denk- en werkwijze. Tijden zijn verandert, samen staat u sterker!

Het ergste dat kan voorkomen is dat een verkoopklaar-advies uitwijst dat uw woning klaar en goed is. Op dat moment heeft het u misschien € 150,- gekost, maar neem van ons aan: 97% van woningen kan verbeterd worden op basis van tips en adviezen waar u zelf wat mee kunt! Een verkoopklaar-adviseur is getraind te letten op alle zaken om uw woning optimaal voor te bereiden op de verkoop. Van locatie tot exterieur, en van onderhoudsaandachtspunten tot potentieel, functionaliteit indeling en kleurgebruik.

In 2009 heeft HuisMakeOver een uitvoerig onderzoek laten uitvoeren bij 500 woningverkopers waarmee wij tot belangrijke conclusies zijn gekomen. Slechts 10 – 15% van woningverkopers staat open voor het verkoopklaar maken van een woning. Het begrip ‘verkoopstyling is helaas een beetje verkracht de afgelopen jaren, en als je het beroep goed omschrijft heeft het verkoopklaar maken van een woning ook niet altijd (alleen) te maken met stylingaspecten. Styling voegt wel veel toe, begrijp het niet verkeerd. Maar waar geef je je geld aan uit bij het verkoopklaar maken van een woning, en waar let uiteindelijk de koper op en nóg belangrijker, wat bepaald de waarde en looptijd van een woning? Het is een combinatie van deze aspecten die de verkoop van uw woning kan bespoedigen.

Een verkoopstylist heeft niet altijd voldoende disciplines in huis om te voorzien in totaaladvies en heeft vaak moeite met het zakelijk contact tussen makelaar, opdrachtgever en de vele uitvoerende partijen betrokken bij het verkoopklaar maken van een woning. De kleinere en simpele opdrachten uitgezonderd uiteraard.

Op basis van de cijfers van het onderzoek is HuisMakeOver zich in 2009 gaan richten op de overgebleven 90% van woningverkopers die advies ook nodig hebben, maar of geen budget hebben, of van mening zijn dat de styling prima in orde is. Het is dus ook bij de keuze voor een verkoopstylist belangrijk dat hij of zij onderlegd is en kan adviseren over het gehele traject. Juist daarom begrijpen wij de benoeming verkoopstyling slecht en leggen de nadruk op VERKOOPKLAAR-ADVIES.

Succes van verkoopklaar in parktijk

Indien een verkoopklaar-adviseur een goed gevoel heeft bij uw woning en denkt de verkoop te kunnen bespoedigen wordt een actieplan opgesteld. Zodra de gehele opdracht door u zelf, of door een expert zijn uitgevoerd is het ook zeker van belang dat u een goede, betrouwbare en actieve makelaar inschakelt om uw woning te verkopen. Hij of zij neemt veel zorgen uit handen, heeft een breed netwerk en verzorgt de digitale presentatie en woningbrochure.

Vlak voor de openhuizen route van 27 Maart j.l. troffen wij een woning aan in Monnickendam via een aangesloten makelaar die qua locatie en onderhoud perfect in orde was. Maar de woning was van een lief oud vrouwtje die de laatste jaren geen aandacht meer had geschonken aan het interieur waardoor de pluspunten eigenlijk niet meer zichtbaar waren.

Bij aankomst hebben wij een aantal foto’s genomen en de stand van zaken opgenomen.

Oude schrootjes geven het gevoel dat een woning verouderd is. Ook de inrichting laat niet los van het emotionele verhaal achter een woning. De houten vloer (pluspunt) wordt over het hoofd gezien.

De koper zal de schrootjes ervaren als sloopwerk. Een opknapbeurt verandert dit direct.

Je komt binnen en gaat feitelijk terug in de tijd, en dit terwijl de woning geschikt was voor een jongere doelgroep.

Naast inrichting kan ook verouderde verlichting zorgen voor een terugdraaiende klok, dit terwijl vervangen simpel en goedkoop is.

De keuken kan je niet altijd vernieuwen, maar als dat het enige is kan een potentiéle koper wel het eindstation zien. Als er te veel punten zijn raken zij de draad kwijt en haken af.

Zelfs een oude keuken kan opknappen op basis van een schoonmaakbeurt, en door de aandacht af te leiden elders.

Opruimen doet wonderen, en ook de geur van een woning is ontzettend belangrijk voor de juiste frisse beleving.

Leuke oude details kunnen gebruikt worden bij styling, maar wat te kiezen is dan weer een vak apart.

Als dit de eerste indruk is ben je kopers kwijt.

Op basis van een investering van € 5.900,- heeft deze verkoper besloten om de verkoopklaar opdracht aan HuisMakeOver toe te vertrouwen. Binnen 1 week was de opdracht klaar en de openhuizen dag heeft 12 bezichtigingen getrokken. De woning is 2 dagen daarna verkocht voor € 10.000,- boven de vraagprijs.

Download hier de makelaarsbrochure zoals de woning uiteindelijk gepresenteerd is. Ook dat onderdeel is essentieel dus werk uitsluitend samen met een goede makelaar. HuisMakeOver werkt landelijk voor ruim 100 makelaars en introduceert u graag bij een actieve makelaar bij u in de regio.

Veel succes met het verkoopklaar maken van een woning. Indien u hulp nodig heeft kunt u onderstaand een verkoopklaar-adviseur bestellen. Wij nemen binnen 48 uur contact op om een afspraak te maken. Vervolgens stellen wij direct op locatie een actielijst op zodat u zelf aan de slag gaat, of de opdracht uitbesteed.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.