Tegels met een twist

Sarmonti: Tegels met een twist

Tegels zijn traditioneel vierkant of rechthoekig. Tegelwerk van Sarmonti kan geschulpt, gedraaid en gebogen zijn in alle vormen en maten. Sarmonti geeft het woord ”betegeling’ een nieuwe dimensie door het ontwerpen van patronen die een tegelwand vormen met nauwelijks rechte lijnen. Een tegelwand als overrompelende blikvanger, waarin mathematische vormen in patronen zijn omgezet in een geraffineerd geconstrueerd lijnenspel.

Elk patroon wordt per project exact op maat gemaakt. Standaard tegels worden daartoe m.b.v. een in eigen beheer ontwikkelde software computergestuurd gesneden. De gebruikte tegels komen uit collecties van gerenommeerde tegelfabrikanten, waardoor de kwaliteit is gegarandeerd en het mogelijk is om Sarmonti tegels te laten aansluiten op bestaand tegelwerk.

De klant, eventueel bijgestaan door de eigen interieurdeskundige en of het designteam van Sarmonti, maakt een keuze voor een patroon, de kleurstelling en de patroongrootte. Sarmonti past vervolgens het ontwerp aan op basis van de exacte afmetingen van de te betegelen wand of vloer. Deze maten kunnen doorgegeven worden tot één a twee weken voor de tegelwerkzaamheden. Zo is de klant altijd verzekerd van een perfect passend en uniek resultaat.

Het ontstaan

Beeldend kunstenaar Roxanne Monsanto en ondernemer Dick van der Sar bedachten het concept. Een bundeling van creativiteit, techniek en ondernemerschap. In de creatieve sfeer van de stad Groningen hebben zij in vrije uren ruim een jaar aan het idee gewerkt. Dick van der Sar vertelt over het idee:

“Samen met mijn partner Roxanne willen wij die meestal saaie tegelwanden anders vormgeven voor veeleisende klanten. Een proefproject bij een badkamerspeciaalzaak in Leeuwarden, waarin een achterwand van een doucheruimte is betegeld met onze tegels gaf uiteindelijk de doorslag. Dit ziet er zo geweldig uit. Dit geeft een heel andere dimensie aan de ruimte”.

Dick van der Sar is als ondernemer ruim 20 jaar werkzaam in de maakindustrie en produceert producten voor uiteenlopende markten in hoge kwaliteit.

Roxanne Monsanto is ruim 15 jaar zelfstandig beeldend kunstenaar, Zij gebruikt kennis vanuit meerdere disciplines om haar ideeën uit te bouwen tot vernieuwende combinaties, toepasbaar in spraakmakende projecten.

CONTACT EN INFORMATIE
E-mail: gj.deboer@sarmonti.nl
Telefoon: 0642 – 717 964
Gert-Jan de Boer.
www.sarmonti.nl

About the author: HuisMakeOver Redactie