Uw tuin een make-over

Ja, hij komt eraan hoor, de zomer. Het vertrouwen is er misschien nog niet helemaal, maar de zomer zal komen. Met of zonder zon! De lente is helaas niet zo zonnig geweest als iedereen gehoopt had, maar er blijft hoop voor de zomer. Dan hopen we eindelijk weer de terrasjes op te kunnen gaan, tot laat in de avond te kunnen barbecueën, te zonnen en eindelijk al onze zomerkleding aan te kunnen trekken.

Het fijne aan de zomertijd is de grote schoonmaak. Alles wordt ineens anders bekeken en het is tijd voor een grote opruiming. Je wil lekker fris beginnen. Dat kan natuurlijk nooit kwaad! Denk naast de binnenkant van je huis, ook eens aan de buitenkant. Want als het straks echt mooi weer wordt ga je natuurlijk steeds vaker in de tuin zitten. Deze mag ook wel eens aangepakt worden! Hier een aantal tips om je tuin zomer klaar te maken.

Het is belangrijk om een lekker plekje te creëren. Je wil natuurlijk een boekje kunnen lezen, een plek hebben om met het gezin buiten te kunnen eten maar ook een plekje om tot rust te kunnen komen. Om je tuin een kleine winter make over te geven zijn er 3 gebieden die aangepakt kunnen worden. Je tuin moet worden ontdaan van onkruid, er moeten nieuwe bloemen en/of planten geplant worden en je tuinmeubels kunnen aangepakt worden.

Onkruid
De beste manier om onkruid te wieden is door dit met de hand te doen. Als je met een schoffel aan de gang gaat, kun je al snel wortels van andere sierplanten beschadigen. Een goede techniek die hierbij komt kijken is schrobbelen. Als je het onkruid hebt gewied, knijp je met je hand als het ware in de grond. Zo komt de bovenlaag goed los en wordt verdeeld over het stuk tuin. Als het nu gaat regenen, wordt het water gelijkmatig verdeeld over en goed opgenomen door de grond.

Bloemen en planten
Als je naar een tuincentrum gaat voor je bloemen en planten heb je vaak teveel keuze! Het is dan nog lastig kiezen welke soorten bloemen je wil en welke kleuren. Bedenk dus voordat je gaat wat voor bloemen en platen je wil en in welke kleur.

Tuinmeubelen
Daarnaast geeft het een leuk effect als je de kleur van je pas geplante bloemen doorvoert in je tuinmeubels. Dit geeft een fris effect en is kleurrijk tegelijk zonder dat het heel druk wordt.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.