088-6253600 info@huismakeover.nl

De winter staat op het punt om te beginnen. Het wordt buiten steeds kouder en de eerste sneeuw is al gevallen. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw tuin deze winter er netjes en verzorgd bij ligt? Met deze vijf tips bent u alvast goed op weg.

  1. 1.     Snoeien

Dit is de tijd om nog snel de laatste bomen en struiken te snoeien. Een goede heggenschaar is hierbij een vereiste. Kies er één met een goede grip die zowel krachtig als compact is.

  1. 2.     Potten en bakken

Maak alle lege potten en bakken schoon en zet ze op de kop. Zijn sommige potten of accessoires niet vorstbestendig? Zet ze dan binnen of omwikkel ze met noppenfolie. TIP: vergeet ook de accessoires niet. Bijvoorbeeld dat leuke tinnen gietertje. Ook die kan kapotvriezen en dat zou zonde zijn.

  1. 3.     Verlichting

Wat extra lampen in de tuin zorgen direct voor meer gezelligheid. Kies bijvoorbeeld voor tuinverlichting op zonne-energie. Gemakkelijk in gebruik (geen snoertjes) en nog milieuvriendelijk ook. Een andere aanrader is een bewegingsschakelaar bij de garage- of voordeur. Deze gaat automatisch aan zodra je in de buurt komt. Handig voor als je ’s avonds in het donker thuiskomt.

  1. 4.     Zorg voor de vogels

Ook voor de vogels moet gezorgd worden deze winter. Plaats vetbollen en pinda’s in de tuin en creëer waterbakjes waar de vogels heerlijk in kunnen badderen en uit kunnen drinken.

  1. 5.     Grond

Een tip die u wellicht nog niet zo vaak bent tegengekomen is het losmaken van de grond door omspitten. Op deze manier zorgt u ervoor dat de bodem niet ‘dicht’ slaat. Een mooi laagje compost erover heen en de grond kan zich weer prima herstellen deze winter.

  1. 6.     Kranen en tuinslangen

Laat de tuinslang leeglopen en berg deze op in de garage of de schuur. Sluit daarnaast ook de buitenkraan af.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This