088-6253600 info@huismakeover.nl

De financiële kant van een MakeOver. Wat is er mogelijk?

Een fris, strak huis helemaal naar eigen smaak, daarvoor bent u bij HuisMakeOver aan het juiste adres. Na het dromen over alle mogelijkheden begint hier de stap naar de realisatie van uw droomhuis. En die stap begint met het financieel zo goed mogelijk vormgeven van uw wensen. Wat is er mogelijk en wat is de beste keus? Van Bruggen Adviesgroep denkt graag met u mee.

 

Spaargeld

Gaat u uw eigen huis verbouwen dan heeft u een paar mogelijkheden. U kunt uw eigen geld gebruiken, uw hypotheek verhogen of een lening afsluiten. Heeft u voldoende spaargeld om een MakeOver te realiseren dan is dat de meest aantrekkelijke optie. Op dit moment is de rentevergoeding over uw spaargeld laag en als u boven een bepaalde grens zit, betaalt u de fiscus zelfs nog eens 1,2% vermogensrendementsheffing. Wij adviseren u altijd wel om een deel van uw vermogen achter de hand te houden voor onvoorziene uitgaven.

Hypotheek

Wilt u de MakeOver liever financieren, dan kan uw hypotheek u uitkomst bieden. Wanneer uw hypotheek lager is dan de waarde van uw woning (er is geen zogenaamde restschuld) en uw inkomen is toereikend, dan is het veelal mogelijk om uw hypotheek te verhogen. Het deel dat u verhoogt moet door de gewijzigde regelgeving wel binnen 30 jaar worden afgelost op de zogenaamde annuitaire of lineaire wijze. Doet u dit niet, dan heeft u over dit deel geen recht op aftrek van hypotheekrente. Om u een indicatie te geven: een verhoging van een hypotheek van € 300.000,- met een bedrag van € 15.000,- betekent een verhoging van uw netto maandlast met circa € 45,- uitgaande van een inkomen boven de € 75.000,-.

Lening

Is het niet mogelijk om uw verbouwing van eigen middelen te financieren en kunt u uw hypotheek niet verhogen, dan heeft u nog de mogelijkheid om een krediet af te sluiten. Wij adviseren u hier goed over na te denken. De rente op een dergelijke lening is vrij fors, gemiddeld 6%, hetgeen betekent dat u voor € 15.000,- lenen al snel netto € 300,- per maand betaalt aan rente en aflossing gedurende 5 jaar. De vraag is of dit voor u opweegt tegen het verhoogde wooncomfort. Een MakeOver of verbouwing zorgt er namelijk niet altijd voor dat uw huis meer waard wordt en moet vooral uw wooncomfort verhogen.

Rente aftrekbaar?

Tot slot is het goed om te weten dat de rente aftrekbaar is wanneer het een verbouwing betreft die zogenaamd aard- en nagelvast is. Dit wil zeggen dat de verbouwing ‘vast moet zitten’ in of aan de woning. Zo is een badkamer of keuken geen enkel probleem, maar is de rente over een lening voor nieuwe meubels bijvoorbeeld niet aftrekbaar. Wilt u hier meer over weten of laten voorrekenen wat in uw situatie interessant is? Dan staat Van Bruggen Adviesgroep graag voor u klaar. Bovendien nemen wij het eerste gesprek voor onze rekening. Klik hier om een afspraak te maken of bel gratis 0800 – 1800.

<div data-animation="no-animation" data-icons-animation="no-animation" data-overlay="" data-change-size="" data-button-size="0 bayer viagra.7″ style=”font-size:0.7em;display:none;” class=”supsystic-social-sharing supsystic-social-sharing-package-flat supsystic-social-sharing-hide-on-homepage supsystic-social-sharing-spacing supsystic-social-sharing-content supsystic-social-sharing-content-align-left”>