088-6253600 info@huismakeover.nl

Hoe krijg je je oude versleten vloer weer mooi?

Ben jij toe aan een make-over van je huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kijk eens naar beneden. De uitstraling van je vloer is bepalend voor de sfeer in je huis. Een versleten vloer kan heel je huis er oud uit laten zien. Wij geven je tips vloeren, en daarmee je huis, er weer prachtig uit te laten zien.

Tip 1: een nieuwe kleur of coating

Bijna elke vloer kun een nieuw laagje verf of coating geven. Tapijt wordt een beetje lastig, maar een houten vloer, laminaat of vinyl lukt zeker. Vraag in de bouwmarkt even na welke verf je het beste kunt gebruiken. Er zijn vele mogelijkheden: een vergelijkbare kleur als je vloer al was, of ga voor een leuk kleurtje of zelfs een printje. Voor elke smaak en elk budget is er wel een geschikte verf beschikbaar. Zo is je vloer weer zo goed als nieuw.

Vloer

Vloer

Tip 2: lopers en vloerkleden

Een zeer goedkope en gemakkelijke manier om een versleten vloer te verdoezelen is het gebruik van lopers of vloerkleden. Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Voor ieder wat wils dus. Sterker nog, als een kant-en-klare vorm niet bevalt kunnen ze vaak op maat gemaakt worden. Ga voor een kleed dat in de stijl en de sfeer van jou huis past. Je huis krijgt gelijk een warme, gezellige uitstraling.

Vloerkleed

Vloerkleed

Tip 3: een nieuwe vloer

Een nieuwe vloer aanleggen lijkt heel veel werk, maar dit hoeft het niet te zijn. Je oude vloer hoeft er namelijk niet altijd uit gehaald te worden. Een vloer verwijderen is vaak het grootste karwei. Als je zelf niet zo handig bent, zijn er genoeg bedrijven die zowel de vloeren willen verwijderen als er een nieuwe in willen leggen. Ga je toch voor een nieuwe vloer, neem onderstaande tips voor de soorten vloer mee in je beslissing.

Laminaat

Laminaat staat bekend om de gemakkelijkheid waarmee je het legt. Vooral met een kliksysteem heb je binnen no time een nieuwe vloer. Een ander voordeel is dat je het over sommige vloeren heen kunt leggen, bijvoorbeeld over je oude houten vloer heen. Over tapijt is dit niet verstandig. Bovendien kun je laminaat tegenwoordig vrijwel over verkrijgen. Bij bouwmarkten hebben ze een ruime keus in zowel duurdere, kwalitatieve vloeren als in goedkopere varianten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Praxis voor laminaat.

Vloer laminaat

Vloer laminaat

Kurkvloer

Het is helemaal hip: de kurkvloer. Kurkvloeren zijn veel makkelijker aan te leggen dan de traditionele houten vloeren en zijn ook nog eens warmer. Je kunt het gewoon boven op een bestaande vloer leggen, zonder het vast te zetten.

Tapijt

Versleten tapijt kan gemakkelijk worden vervangen door een nieuwe vloerbedekking. In vierkante of rechthoekige ruimten is vloerbedekking heel simpel te installeren. Nog makkelijker om te installeren zijn tapijttegels.

Parket

Traditionele houten vloeren worden plank voor plank gelegd, maar er is een minder arbeidsintensieve manier om precies dezelfde uitstraling te krijgen. Parketvloeren worden geleverd in bladen in plaats van individuele planken.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This