088-6253600 info@huismakeover.nl

Last van vochtproblemen?

Wist u dat ongeveer 2 op de 10 huizen in Nederland last heeft van overmatig vocht? Veel vocht in huis kan schade toebrengen aan uw woning en ook aan uw gezondheid. Het is daarom belangrijk om vochtproblemen in huis te voorkomen of indien nodig te bestrijden.

Hoe ontstaat er vocht in uw woning?

Vocht in uw woning is heel natuurlijk en kan in principe geen kwaad. Vocht word veroorzaakt door het  koken en wassen en ook door de aanwezigheid van planten en de mens zelf. Het word echter pas een probleem wanneer er te veel vocht ontstaat. Vochtproblemen zijn te herkennen aan zichtbare natte plekken, schimmels, hout dat gaat rotten, behang wat loslaat en de aanwezigheid van ongedierte zoals zilvervisjes. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Vocht en schimmels voorkomen

Een simpele, maar wel een hele goede manier om vocht en schimmels te voorkomen is goed ventileren. Dit zorgt ervoor dat het vocht zijn weg naar buiten kan vinden en er droge buitenlucht naar binnen kan stromen. Ook zijn er vochtbestrijders te koop voor ruimtes die lastig te ventileren zijn. Deze nemen vocht tot zich op en dienen vaak ook als luchtverfrisser.

Al te laat? Zo kunt u het vocht bestrijden

Wanneer u al schimmels of vochtige plekken heeft aangetroffen in uw woning, zijn er verschillende manieren om deze te bestrijden. U kunt een specialist inhuren, maar u kunt er ook voor kiezen om het heft in eigen handen te nemen en dit scheelt vaak behoorlijk in de portemonnee. Met behulp van Polykit of een 3×1-verfsysteem kunt u het probleem op een makkelijke en duurzame manier oplossen en hoeft u zich daarna geen zorgen meer te maken.