088-6253600 info@huismakeover.nl

Haal de natuur in huis

Nu de eerste zonnestralen het voorjaar inluiden, is het tijd om te kijken naar de voorjaarstrends van dit jaar. Een duidelijke trend van 2014 is het gebruiken van natuurlijke producten en materialen. Als we de trendwatchers mogen geloven, dan zijn bloemen en kleuren erg belangrijk. De natuur in huis halen staat in elk geval centraal. En hoe kunnen we de natuur beter is huis halen dan met de kleur groen? Groen is dé kleur van dit jaar. Een frisse groene appeltjeskleur of een warme moskleur. Alle kleuren groen doen het goed. We vinden deze kleuren dan ook in alle woongidsen terug.

Vind je het te ver gaan om je muur groen te verven. Ga dan voor de middenweg. Houd de muren basic door witte of lichtgrijze kleuren te gebruiken en kies voor groene accessoires. En wat dacht je van een mooie houten vaas met een prachtige bos bloemen op tafel? Sfeervol en helemaal volgens de laatste voorjaarstrends.  Inspiratie nodig? Kijk dan eens op www.droomhome.nl/ waar de laatste woontrends voorbij komen.

Groen staat doorgaans voor natuurlijk, duurzaam en ecologisch. Wat opvalt is dat steeds meer mensen zich verdiepen in duurzame producten en meubels voor in huis. Materialen zoals kurk, vilt en hout komen steeds vaker voor. Deze natuurproducten zijn uitstekend te combineren met warme groene kleuren en zorgen voor rust in huis. Tegelijkertijd zorgen ze ook voor een energieke omgeving. Een speels effect bereik je bovendien door de natuurlijke materialen af te wisselen met glas.

Wat meubels betreft zijn meubels van blankhout, sloophout of steigerhout populair. Deze hippe, maar duurzame meubels zorgen voor een warme uitstraling. Op zoek naar een mooie steigerhouten tafel of naar een massief grenen wandmeubel? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje in de webshop van OTTO. Je vind hier een groot assortiment ECO-meubels met het FSC-waarborg.

Een afbeelding op de muur, een kussen op de bank of sfeervolle kaarsen op tafel. Er zijn ontelbare mogelijkheden om in jouw huis te genieten van dat fijne gevoel van de natuur. Tijd om de lente in huis te halen!