088-6253600 info@huismakeover.nl

Een walk-in closet is de droom van iedere vrouw. Een mooie, grote plek waar we onze schoenen en kleding kunnen uitstallen en uren kunnen doorbrengen. Maar ook als je niet een grote ruimte hebt voor je kleding zijn er genoeg mooie en praktische oplossing voor om je kleding in op te bergen. Heb je een inbouwkast of een nisje in de muur? Ook dit kan prima fungeren als unieke kastruimte.

Simpele oplossingen

Het klinkt heel logisch en dat is het eigenlijk ook maar kies voor eenheid. Dus kies voor spullen afkomstig uit één serie of in dezelfde kleur. Dit brengt rust en eenvoud aan de kast. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige maar mooie hangers die hetzelfde zijn. Wil je dingen opbergen zoals sokken en ondergoed? Doe dit dan in dezelfde soort manden of bakken.

Walk-in closet Hangers

Kast

Ook voor de planken van je kast geldt dat het belangrijk is dat de planken en eventuele deuren uit dezelfde serie afkomstig zijn. Dit schept meteen een hoop rust.

Walk-in closet

Heb je een kamer over? Dan kan je die natuurlijk perfect gebruiken als walk-in closet. Je kunt verschillende kanten op. Je kunt ervoor kiezen om de kamer te vullen met kasten. Maar je kunt ook kiezen voor de traditionele walk-in closet waar alles open is. Een leuke en gemakkelijke manier is om je kleding op te hangen aan speciale ophangsystemen. Sorteer je kleding op type kleding en kleur. Ook dit creëert weer een hoop rust en maakt het eenvoudig om een bepaald kledingstuk terug te vinden.

Walk-in closet ophangen

Verlichting

In een walk-in closet kun je spelen met verlichting om items beter uit te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan die ene mooie designer tas of dat veel te dure paar schoenen. Maak echte eyecatchers van die items door die te verlichten. Spotjes en lichtstroken zijn hier perfect voor.

Walk-in closet

Spiegels

We mogen de spiegel natuurlijk niet vergeten. Je moet natuurlijk wel kunnen zien hoe je eruit ziet in je gekozen creatie. Heb je de ruimte? Dan kun je gaan voor een lange, grote spiegels, maar er zijn ook zat iets kleinere spiegels die perfect zijn voor de kastruimte.

Walk-in closet spiegel