088-6253600 info@huismakeover.nl

Uw woning voorbereiden op ouderdom

Op latere leeftijd kunnen zich allerlei ouderdomsverschijnselen voordoen. Dit kan voor mindere mobiliteit zorgen. Om onveilige situaties te voorkomen is het daarom aan te raden om woningaanpassingen uit te voeren. Er zijn verschillende hulpmiddelen die er voor kunnen zorgen dat senioren langer veilig thuis kunnen blijven wonen. Dit kan een permanente oplossing zijn maar natuurlijk ook een tussenoplossing. In Nederland is er een groot tekort aan seniorenwoningen en dat maakt het lastig, want de wachttijden kunnen vrij lang zijn achat viagra professional. Wij geven u wat tips waarmee u permanent of tijdelijk thuis kunt blijven wonen.

elderly couple at the stairlift

Instapbad of inloop douche

Bij verminderde mobiliteit is een normaal bad niet ideaal. De opstap is erg hoog en de ondergrond is glad waardoor gevaar voor uitglijden groter wordt. Met een instapbad kunt u via een deurtje aan de zijkant van het bad naar binnen gaan. Daarmee gaat u de hoge opstap uit de weg. Vaak is er bij een instapbad ook de mogelijkheid om zittend te douchen.

Een ander alternatief is een inloopdouche. Door een inloopdouche te installeren kunt u makkelijk de douche in en uit lopen. U kunt ook wandsteunen installeren en een zitting in de douche plaatsen voor extra veiligheid.

Traplift

Versleten knieën is een veel voorkomend probleem onder ouderen. Dit kan het traplopen erg vermoeiend en vooral onveilig maken. Om u toch vrijuit in uw woning te kunnen voortbewegen kunt u een traplift kopen of huren. Er wordt dan een rail op de trap geplaatst en met de stoellift kunt u zich dan gemakkelijk naar boven en beneden verplaatsen. U kunt de volgende link bekijken voor meer informatie en de prijs van een traplift.

Elderly woman with walking frame in the staircase

Rolstoel keuken

Bent u een rolstoelgebruiker maar wilt u toch uw keuken blijven gebruiken. Er zijn keukenbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van rolstoelvriendelijke keukens. Deze extra lage keuken zal er voor zorgen dat u overal bij kunt. U bent zo niet meer afhankelijk van anderen.

Kleinere woningaanpassingen

Er zijn ook kleinere woningaanpassingen die u kunt doen om er voor te zorgen dat u veilig en comfortabel kunt blijven wonen:

  • Plaats voldoende rookmelders
  • Plaats een gasfornuis met vlambeveiliging
  • Hendelkranen in plaats van draaikanen
  • Een of meerdere noodknoppen
  • Slimme verwarming
  • Lichtknoppen koppelen aan een afstandsbediening
  • Sta op stoel

Pin It on Pinterest

Shares
Share This