088-6253600 info@huismakeover.nl

Duurzaam, stijlvol en praktisch

Het zijn woorden die je misschien niet meteen bij elkaar zou bedenken. Toch is het mogelijk om deze woorden in een product samen te vatten: zonnepanelen. Als je net een huis gekocht hebt, dan wil je die natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten. Er worden  meubels aangeschaft. Een kleur gekozen voor op de muren en lampen worden opgehangen.

Gas, water en licht zijn praktische zaken die nu eenmaal geregeld moeten worden. Je kunt er ook voor kiezen om dit ene onderdeel van je interieur te laten worden. Zonder dat je het direct ziet. Een paar zonnepanelen op het dak zorgt voor een constante stroom toevoer. Dit is duurzaam en bovendien zorgt het voor een lage energie rekening. Als je een dak  hebt dat geschikt is voor meerdere panelen, dan kun je er zelfs geld mee verdienen!


Bron Flickr A.J.85

Mooie zonnepanelen? Het kan!

Veel mensen zijn een beetje huiverig als het om zonnepanelen gaat, want zij denken dat het ’t gezicht van het dak verpest. Vroeger waren er inderdaad alleen maar hele grote platen verkrijgbaar. Deze waren donker en vielen nogal op. Inmiddels heeft de techniek zich verder ontwikkeld en zijn er verschillende manieren om zonnepanelen mooi in het dak te verwerken.

Zo kun je kiezen voor zwarte zonnepanelen als je al een zwart dak hebt. Professionele installateurs kunnen deze mooi verwerken in het dak waardoor de panelen niet opvallen. Je zou ook kunnen kiezen voor dakpannen met geïntegreerde panelen. Het ziet er mooi uit en het valt totaal niet op dat er energie wordt gewonnen op het dak. Het nadeel is wel dat deze zonnepanelen minder rendabel zijn.

Als je gaat verhuizen of jouw huidige woning gaat verbouwen, kijk dan ook eens iets verder dan het interieur. Elektriciteit is voor ons heel vanzelf sprekend, maar je kunt het op deze manier een duurzaam onderdeel van je lezen laten zijn.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This